Naprapat Östermalm

Välkommen till MedArbetarna! Hos oss hittar du professionella naprapater på Östermalm med många års erfarenhet och bred kunskap inom fältet.
Har du dragit på dig en skada och behöver hjälp från en naprapat på Östermalm omedelbart? Vänligen kontakta oss via telefonnummer 08-662 36 35 eller mail på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., så hjälper vi dig!

 

MedArbetarna – Professionella naprapater på Östermalm

Som patient hos våra naprapater på Östermalm får du gå igenom en rad olika steg som hör metoden till. Vi arbetar alltid förebyggande för att motverka risken för att skadan eller skadorna kommer tillbaka. Därför rekommenderar vi alla patienter att inte stanna vid endast ett besök hos naprapaten på Östermalm. 

Uppstart

Vid ett första möte kommer du att få svara på ett antal frågor under en intervju. Frågorna som ställs av vår naprapat på Östermalm handlar om din hälsa, både nuvarande och historiskt. Frågor om matvanor och stressnivå kan också förekomma. Därefter undersöker vi eventuella fysiska problem och utvärderar din rörlighet för att avgöra vilken behandling som lämpar sig. 

Behandling

När utvärderingen är klar påbörjas behandlingen. Vilken metod som tillämpas beror förstås på vilka problem du som patient behöver hjälp med. Det kan exempelvis handla om elektrisk muskelstimulering, ledmanipulation eller massage. Våra naprapater på Östermalm har lång erfarenhet och bred kunskap, och vet därför vilka metoder som passar bäst.

Vad är naprapati?

Våra personal på Östermalm tillämpar naprapati - en manuell terapimetod som är besläktad med osteopati och kiropraktisk medicin. Det är en holistisk metod som syftar till att behandla skador i muskler, bindväv, senor och ligament. Sådana skador orsakar ofta smärta hos patienten. Om dessa skador inte behandlas riskerar de att spridas till andra delar av kroppen och orsaka större problem som exempelvis kronisk migrän. Våra naprapater på Östermalm bearbetar besvären och ser till att öka blodflödet genom muskler och leder på dig som patient. På MedArbetarna Östermalm har alla naprapater genomgått relevant utbildning inom naprapati.

Har du några frågor kring hur vi på MedArbetarna på Östermalm arbetar med naprapati? Kontakta oss på telefonnummer 08-662 36 35 eller via mail på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så berättar vi mer!

Naprapat Östermalm - Olika typer av skador

De professionella naprapaterna på MedArbetarna Östermalm arbetar med många olika typer av skador. Gemensamt för de patienter som söker sig till oss är smärta och/eller nedsatt funktion i muskler, nervsystem eller leder. Vi arbetar dels reaktivt, genom att behandla redan uppkomna skador. Men också förebyggande, i de fall då patienten vill värja sig eventuella muskel- eller ledskador i framtiden. 

Nedan listar vi några av de vanligaste besvären som våra naprapater på Östermalm behandlar.

Skuldror och nacke

Värk i skuldror och nacke är någonting som alla människor någon gång har erfarit. Dessa besvär tillhör några av de absolut vanligaste som våra naprapater på Östermalm behandlar. Spänningarna gör att man har svårt att röra sig eftersom rörelse tenderar att öka på värken. Ofta kan det dröja länge innan smärtan försvinner av sig själv, och inte alltför sällan orsakar besvären även svår huvudvärk. Besvären orsakas ofta av stress i vardagen.

Vill du veta mer hur naprapaterna på MedArbetarna Östermalm arbetar med smärtor i skuldror och nacke? Ring oss på telefonnummer 08-662 36 35 eller maila oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.!

Axlar

Axelbesvär hänger ofta ihop med att patienten har ett yrke som innebär monotona rörelsemönster. Det är inte ovanligt att personen i fråga har ett fysiskt arbete som innebär tunga lyft som påfrestar musklerna, inte minst i axlarna. Många som söker hjälp hos våra naprapater på Östermalm har axelbesvär.

Kontakta oss på MedArbetarna Östermalm för att höra hur våra professionella naprapater kan hjälpa dig och dina axlar. Du når oss på telefonnummer 08-662 36 35 och mail på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Rygg

Tillsammans med besvär i axlar, nacke och skuldror är förstås ryggbesvär några av de vanligaste orsakerna till att söka naprapat på Östermalm. Det finns många orsaker till varför man drar på sig ryggskador. Ofta kan det handla om arbeten som är fysiskt påfrestande, och som innebär lyft som kan leda till skador. I andra fall kan ryggproblemen orsakas av att man sover i en dålig säng. Och i ytterligare fall kan idrottsskador vara källan till problemen. Oavsett vad som har orsakat besvären så kan det vara en mycket god idé att uppsöka naprapaterna på MedArbetarna Östermalm. Vi har nämligen lång erfarenhet och mycket stor kunskap om hur ryggbesvär kan behandlas.

Sugen på att veta mer? Ring oss på telefonnummer 08-662 36 35 och mail på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. så berättar vi om våra tjänster inom naprapati på Östermalm.

Löparskador

Trots att Sverige har ett klimat som inte alltid lämpar sig för denna träningsform så är svenskarna ett löpande folk. Detta märks dagligen på naprapatimottagningar runt om i landet, då skador som uppkommit till följd av löpning tas om hand. Inte minst hos MedArbetarnas naprapater på Östermalm, där mängder av patienter söker hjälp för just löparskador. Den här typen av skador uttrycker sig inte på samma sätt för alla, utan kan utvecklas på olika sätt och på olika delar av kroppen. Vanliga besvär handlar dock om knä, fötter, höfter och lår.

Har du åkt på löparskador? Läs om de vanligaste typerna av skador som våra naprapater på Östermalm arbetar med nedan.

Hälsporre

En vanlig och ofta mycket besvärlig skada som drabbar många löpare är hälsporre. Denna belastningsskada, som orsakas av bristningar och inflammation, drabbar undersidan av foten. En skada som innebär att det kan göra mycket ont att belasta foten. Varje år behandlar våra naprapater på Östermalm många hälsporrar som har orsakats av löpning. Beroende på hur långt skriden skadan är så är olika metoder för smärtlindring och läkning att föredra. 

Symtom på hälsporre

Som namnet hälsporre vittnar om så uppstår smärtan ofta vid just hälen. Det känns extra mycket då personen med hälsporre skjuter ifrån med foten, exempelvis som vid löpning. Ofta är smärtan som mest påtaglig på morgonen, då senorna och musklerna under foten har stelnat under natten.

Funderar du på om du har drabbats av hälsporre? Ta kontakt med våra skickliga naprapater på Östermalm för boka tid eller konsultera! 

Telefonnummer: 08-662 36 35

Email: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Prognos för hälsporre

Vid hälsporre är det ytterst ovanligt att behöva genomgå operation. Skadan läker vanligtvis av sig själv. Hur lång tid det tar att repa sig då man har drabbats av hälsporre varierar dock från fall till fall. Vad man tyvärr kan fastslå är att skadan oftast innebär relativt lång läkningstid. 

Behandling

Metoden för att behandla hälsporre kallas för stötvåg. Vi brukar föredra att låta patienterna hos våra naprapater på Östermalm att genomgå ca 5 behandlingar. Dessa med runt en veckas tidsavstånd från varandra.

Löparknä

Bland alla löparskador som våra naprapater på Östermalm får in så är detta en av de absolut vanligaste. Det är en lömsk skada eftersom den är svår att förebygga. Både vardagslöpare och professionella löpare drabbas av löparknä. Knäskador till följd av löpning kan ha flera olika anledningar. Ibland handlar det om att patienten i fråga har olika längd på sina ben, och att knäna därför kan drabbas negativt. Andra orsaker kan vara att man bär löparskor som inte är anpassade efter ens löpsteg och fötter.

Som erfarna naprapater vet vi på MedArbetarna på Östermalm att prognosen är ljus för den här typen av löparskador. Om man låter ett proffs behandla knät kan personen i fråga vara tillbaka i löparspåret inom en till två veckor. Även i de fall då man tvingas genomgå operation för sitt löparknä är tillfriskningstiden relativt kort!

Kontakta de skickliga naprapaterna hos oss på MedArbetarna Östermalm om du misstänker att du har fått löparknä. Vi hjälper dig att få rätt behandling.

Telefonnummer: 08-662 36 35

Email: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Benhinneinflammation

Många människor, såväl idrottare som vardagsmotionärer, har erfarenhet av den här åkomman. På MedArbetarna Östermalm får vi årligen in många människor som söker hjälp av våra naprapater för dessa besvär. När man har dragit på sig benhinneinflammation uppstår smärta vid skenbenet då man belastar benet. Inflammationen är därför särskilt vanlig hos just löpare. Precis som med många andra typer av löparskador kan felställning vid foten vara en bidragande orsak till besvären. Det vill säga, att personen i fråga har sprungit med skor som inte är anpassade efter hur hen sätter ner foten. Benhinneinflammation kan även ha andra orsaker, och våra naprapater på Östermalm har mött de flesta. Det kan exempelvis handla om att den skadade kraftigt har ökat sin träningsmängd- och/eller –intensitet på kort tid. Det kan också handla om att underlaget har varit opassande eller att personens löpteknik varit bristfällig.

Misstänker du att du har åkt på benhinneinflammation? Hos MedArbetarna hittar du de bästa och mest erfarna naprapaterna på Östermalm. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Telefonnummer: 08-662 36 35

Email: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Symtom

Vid besök hos våra naprapater på Östermalm utreds först om du känner smärta vid skenbenet inre kant. Det kan nämligen vara ett tecken på benhinneinflammation om man känner smärta en bit över fotknölen. Om det är en inflammation man har dragit på sig kan man räkna med att besvären kommer att öka för varje aktivitet. I början känns skadan mest efter träning, men om den går obehandlad kan man även känna av den under passet. Om man misstänker att det är benhinneinflammation man har dragit på sig är det viktigt att göra två saker: 1) Ta det lugnt med träningen. 2) Kontakta proffs på sådana typer av skador, och varför inte naprapaterna på MedArbetarna Östermalm?

Behandling och prognos

Vårt tips är: Lyssna på varningssignalerna och åtgärda problemen innan skadan förvärras. Följer du detta så behöver inte benhinneinflammationen bli en åkomma som du dras med länge. Våra naprapater på Östermalm hjälper gärna till med de metoder som står till vårt förfogande! Stötvågsbehandling har visat sig fungera för många personer som har denna typ av skada. Vid sådan behandling kommer du på besök hos våra naprapater på Östermalm en gång i veckan under en begränsad tid. Under mötet med oss kommer du också att få råd om vilka förändringar som kan behöva göras för att skadan inte ska återkomma.

Stukad fot

En riktig klassiker inom idrottsskador, och en vanlig orsak för såväl idrottare som motionärer att besöka våra naprapater på Östermalm. Faktum är att det finns statistik som visar att stukade fötter utgör en fjärdedel av alla idrottsrelaterade skador. Ofta uppstår skador på det främre ledbandet som följd av en stukad fot. 

Symtom

Många människor har någon gång upplevt en stukad fot, och det är en skada som kan göra väldigt ont. Vanligen svullnar foten upp kraftigt och snabbt. Det blir svårt att överhuvudtaget belasta foten utan att få väldigt ont. Om du är osäker på om du har dragit på dig en stukad är du välkommen att kontakta våra naprapater på Östermalm. Du når oss på telefonnummer 08-662 36 35 eller via mail på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.!

Prognos

En stukad fot kan vara av väldigt olika karaktär. I vissa fall är det bara att vänta ut skadan, då den läker av sig själv efter några smärtsamma dagar. I andra fall behövs mer omfattande behandling av skadan. Det är i dessa fall som MedArbetarnas naprapater på Östermalm kommer in i bilden. Vi brukar räkna med att 9 av 10 av de som åsamkat sig en svårare ledbandsskada vid stukad fot återhämtar sig helt efter behandling. Tyvärr finns det de som tvingas dras med instabilitet och smärtor även då skadan har läkt. Vår långa erfarenhet som naprapater på Östermalm säger att svårare ledbandsskada till följd av stukad fot kan ta upp till ett år att läka. Detta betyder däremot inte att personen i fråga måste avstå helt från träning av alla slag.

Förebygg framtida skador med naprapat på Östermalm

Varje år behandlar våra naprapater på Östermalm mängder av skador. Det kan handla om allt ifrån idrottsrelaterade åkommor till skador som uppstått genom exempelvis monotont arbete. Bland de patienter som besöker våra naprapater på Östermalm finns såväl unga som gamla människor. Alla drabbas helt enkelt av skador som kan kräva naprapati, och därför hjälper vi på MedArbetarna Östermalm därför alla som söker vår hjälp. 

Varje år hjälper vi mängder av människor med olika muskel- och ledrelaterade besvär så att de snabbare kan återgå till sitt normaltillstånd. Vad man ska komma ihåg när det gäller den här typen av behandlingar är att de inte enbart syftar till att behandla en uppkommen skada. Den syftar också till att förebygga att skador uppstår i framtiden. Vid varje möte med en patient ser våra naprapater på Östermalm därför till att undersöka orsaken till skadan. Kanske har den uppstått till följd av undermålig arbetsmiljö. Kanske finns det en tidigare okänd obalans i kroppens muskler som orsakar skadan/skadorna. Våra naprapater på Östermalm tar fram ett program som är anpassat för den specifika patienten. Det är på många sätt den förebyggande dimensionen som gör den här behandlingsmetoden så populär.

Vill du veta mer om MedArbetarna och våra naprapater på Östermalm?

Kontakta oss på telefonnummer 08-662 36 35 eller via mail på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. redan idag!