Golfarmbåge | Medial epikondylit | Stötvågsbehandling – Medarbetarna Naprapaterna

Golfarmbåge

Skademekanism

Inflammation i det gemensamma böjsenefästet över den inre delen av överarmsbenet (medial epikondyl) kallas ofta för "golfarmbåge". Tillståndet förekommer lika ofta i samband med arbete som belastar armen och armbågen på ett ogynnsamt sätt. Orsaken är framför allt upprepad böjning av handleden under samtidig belastning.

Symtom

Det gemensamma muskelfästet på insidan av armbågen ömmar vid tryck. Smärtan kan stråla ner längs underarmens insida mot handleden. Den viktigaste differentialdiagnosen är inklämning av ulnarisnerven i armbågshöjd. I dessa föreligger dock neurologiska bortfallssymptom. Ett specifikt test vid golfarmbåge är att undersökaren sträcker handleden medan den skadade håller emot. Detta test ger en kraftig smärta från underarmen som strålar ner längs insidan av underarmen.

Prognos

Prognosen är som regel god. Tillståndet kan dock lätt bli kroniskt. Detta tillstånd behandlar vi på Med.Arbetarna med stötvågsbehandling med 3-5 behandlingar, 1gång/v. Även stärkande övningar för underarmsflexorerna kan lindra besvären.

Boka tid på Östermalm

Boka tid på Östermalm

Eller ring 08-662 36 35

Boka tid på Ekerö

Boka tid på Ekerö

Eller ring 070-74 74 817

Kontakta oss

Kontakta oss för frågor och bokning

08-662 36 35

Karta & öppettider